Balans ventilatie

Balans ventilatie (WTW-systeem)

Wat is een WTW-ventilatie?

Woningen die zijn uitgerust met een gebalanceerde ventilatie met warmte terugwinning (WTW-ventilatie) beschikken over een ventilatiesysteem dat zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Er wordt bestaande (vervuilde) lucht uit het huis gezogen die na filtering terug het huis wordt ingeblazen. Dit loopt via de warmtewisselaar, deze vermengd (gefilterde) frisse buitenlucht via het WTW-systeem en blaast deze schone lucht, geheel in balans, gelijktijdig het huis in. De warmte uit de afgezogen lucht verdwijnt niet naar buiten, maar wordt vermengd met de toegevoerde lucht en dus hergebruikt. Dit zorgt niet alleen voor een aanzienlijke energiebesparing, maar bovendien voor een frisse woonomgeving.

Om het WTW-systeem en vooral uw leefomgeving te beschermen tegen stof, wordt zowel de afgezogen als de ingeblazen lucht gefilterd met speciale luchtfilters. Deze moeten op tijd worden vervangen om er zeker van te zijn dat u over een gezond en comfortabel binnenklimaat beschikt. Ook wordt op deze manier extra onderhoud aan het WTW-systeem voorkomen.

Laat uw balansventilatie (WTW-systeem) regelmatig reinigen. Uw ventilatiesysteem werkt veel beter en u voorkomt hiermee wel 10% capaciteitsverlies in een jaar.

Wanneer onderhoud?

  • als de laatste keer vier jaar of langer geleden is,
  • bij hoge luchtvochtigheid in huis,
  • als u last heeft van schimmel in uw badkamer,
  • bij allergie, hoesten, branderige ogen of een droge keel.

Eenmalig reinigen

Eenmalig reinigen ventilatiesysteem.

  • Geen verplichtingen.

Eenmalig reinigen >>

Favoriet!

Onderhoudscontract

Periodiek onderhoud ventilatiesysteem.

  • Zorgeloos periodiek onderhoud

Periodiek reinigen >>

balans ventilatie