Service

Service

Onderhoud

Ventilatie reinigen: eenmalige reiniging of een onderhoudscontract

Ventilatiesystemen moeten regelmatig worden gereinigd. Als u zeker wilt zijn van frisse, schone en gezonde lucht in uw woonomgeving is het schoonmaken van de ventielen alleen niet genoeg. Het periodiek schoonmaken van de luchtkanalen en de ventilatiebox is ook noodzakelijk. VentilatieNL zorgt voor een professionele reiniging en deskundig onderhoud van uw hele ventilatiesysteem. Laat uw ventilatiesysteem eenmalig reinigen of kies voor een onderhoudscontract.

Storingen

In het geval van een storing, vult u ons online storingsformulier zo compleet mogelijk in. Wij zullen dan een eerste diagnose stellen waarna wij telefonisch contact met u opnemen. Deze manier van werken zorgt ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan waardoor de kosten voor u onnodig hoog oplopen. Wij kunnen u telefonisch een kostenindicatie geven maar deze kan natuurlijk door verschillende oorzaken afwijken van het eindbedrag. Indien u een onderhoudscontract bij VentilatieNL heeft, betaalt u geen voorrijkosten.

Filters

Indien u een Balansventilatie (WTW-systeem) heeft, dient u tenminste twee keer per jaar de filters te vervangen. Hiermee voorkomt u de ophoping van bacteriën in de vervuilde filters. Uw ventilatiesysteem zal hierdoor optimaal blijven functioneren en het minimaliseert stof en bacteriën in de woning.

Rendementsverlies door vervuilde filters:

Wanneer u de filters om de zes maanden vervangt, voorkomt u dat de stofdeeltjes zich gaan ophopen. Gevolg is ook dat de onderhoudsinterval één maal per vier jaar is in plaats van ieder jaar. Het regelmatig vervangen van de filters levert u dus een kosten- en een energiebesparing op omdat het systeem optimaal werkt. Bovendien zorgen vervuilde filters voor een hoger geluidsniveau van het systeem. De motoren moeten immers meer toeren maken om het juiste rendement te leveren.

Het schoonhouden van de luchtkanalen

Het niet tijdig vervangen van de filters heeft tot gevolg dat na verloop van tijd de luchtkanalen moeten worden gereinigd. Bij tijdige vervanging hoeft dit slecht eens in de acht jaren plaats te vinden.

De optimale luchtvochtigheid

Een te droge of te vochtige lucht is zowel voor mens, dier als plant nadelig. Een goed functionerend WTW-Ventilatiesysteem houdt het binnenklimaat gezond en comfortabel.

Filters kunnen NIET worden gereinigd!

In tegenstelling tot wat veel bewoners denken en in tegenstelling tot de gebruiksinstructies van fabrikanten, stelt VentilatieNL dat filters niet gereinigd kunnen worden. Door het handmatig reinigen met behulp van de stofzuiger, kan de fijne structuur van het filter namelijk beschadigd raken. Dat geldt ook voor het uitwassen van de filters. Bovendien zal het filter door reiniging niet ontdaan worden van de verzamelde bacteriën. Bij uitwassen gaat de vorming van bacteriën juist door. Vervang daarom altijd tijdig de filters.